Over 100 km/t – til vanns

Du trenger ikke å være milliardær eller proff for å få til hastigheter over 100 kilometer i timen til vanns, for med Nor-Techs nye båt kan du komme opp i hele 110 med en ellers ganske ordinær farkost. 110 kilometer i timen er 60 knop, som tilsvarer smått utrolige 30 meter i sekundet, så det er ikke akkurat den hastigheten du bør ha gjennom havnebassenget. Men der det er litt mer åpent og fritt kan det være en utrolig opplevelse å få til en slik hastighet i båt. Noen hevder at dette er selve løsningen på midtlivskrisen, for den som har blitt en feit førtiåring men som har rimelig god økonomi og bare trenger litt ekstra adrenalinkick fra tid til annen.

Nor-Tech er kjent for å være go

393657 01: (File Photo) The Newly Restored Christina O, Former Private Yacht Of Aristotle Onassis, And Her Tender Cruise At Sea April 24, 2001 In The Mediterranean. The Yacht Has Been Relaunched And Will Be Sailed By Tauck World Discovery And Titan Brokerage Corporation In The Spring/Summer 2001.  (Photo By Getty Images)

de til å tilpasse båtene til hver enkelt kunde, og de satser mye på denne typen skreddersøm. De holder til i Florida, og der er det selvfølgelig et helt enormt marked for raske båter. Det du kanskje så på Miami Vice er ikke så langt unna virkeligheten som man kanskje skulle tro, for her er det mye raske penger, lettkledde damer, og båter som fungerer som symboler på en gitt status og livsstil.

Båten ble opprinnelig laget for å ha innenbordsmotor, men i norsk kontekst er det nok mer fornuftig å kjøre med utenbordsmotor. Det eneste problemet med dette er at båten blir litt lettere enn den var tenkt, og kan kjennes noe ustabil ved høye hastigheter. Særlig gjelder det når farten begynner å nærme seg 50 knop, da må man med respekt å melde være ganske hard for å holde seg kald og stole på at båten vil følge stø kurs. Skroget er også utformet på en måte som gjør deg veldig hydrodynamisk, men som i verste fall kan føre til at du dupper nedi og mister kontroll på styringen. Dette er med andre ord en båt for litt erfarne båtfolk.