Verdens største yacht

Mange kjenner sikker til Roman Abramovitsj, den russiske oligarken som i mange år har fått tid i rampelyset, som investoren som har gjort Chelsea FC til en storklubb i engelsk, og europeisk fotball. Abramovitsj er også kjent i båtmiljøet, for å være mannen med verdens største yacht, som er godt over 150 meter lang og kalles Azzam.

Nå ser det imidlertid ut til at det være slutt på hegemoniet til Azzam, akkurat nå som også Chelsea har gått på en slem denne sesongen. Fra USA fortelles det nemlig fra skipsmeglerhold om at en ukjent kakse skal ha bestilt en enda større og dyrere yacht, enn den Abramovitsj flotter seg med. Det er skipsmegleren 4Yacht, som opplyser å ha fått dette oppdraget, men hvem som er kjøperen er så langt ikke kjent. Navnet på båten skal allerede være bestemt. Det heter seg at båten skal kalles “Triple Deuce”, det vil si tre ganger to, som igjen er en referanse til den planlagte lengden på 222 meter (eller i overkant av 700 fot). Prislappen er på sanseløse 8 milliarder kroner. Ja, du leste riktig – en fritidsbåt som koster 8 000 millioner kroner.

Skipsmegleren 4Yacht har en noe spesiell markedprofil der de kun er interessert i superrike kunder, eller Ultra High Net Worth Individuals, som de selv kaller det. De beregner ayacht-823657_960_720t bare drift og vedlikehold på den nye farkosten vil koste rundt 200 millioner kroner i året, så her gjelder det å ha finansene i orden. 200 millioner kroner i året blir over 500 000 kroner dagen!

Det vanvittige fartøyet kommer selvfølgelig med en luksuriøs rederlugar, og en rekke andre VIP-lugarer, og har helikopterdekk og til sammen sju ulike dekk. På tross av den enorme størrelsen skal den likevel ha så kraftig motor, at den over korte strekk kan komme opp i 30 knops fart.